Gelişen teknoloji ve otomobil sektöründeki yenilikler, elektrikli araçların daha uygun fiyatlara satışı ve kullanıcılarının bu araçlardan elde ettikleri ekonomik yarar ile doğru orantıdadır. 10 yıl geriye bakıldığında, sadece konsept araçlar ile markaların adlarını duyurmaya çalıştıkları elektrikli araçlar, artık hemen her popüler markada yer alan, farklı segmentlerde boy gösteriyor. Kimileri üretiminden itibaren elektrikli motorlarıyla piyasaya çıkıyor, kimi araçlar ise sonradan dönüştürülüyor. Her ne şekilde olursa olsun, elektrikli araçların kullanıcı ihtiyaçlarına ayak uydurmaları için en önemli kriter, elektrikli motorlarına enerji veren aküleridir. Akü, yakıt hücresi ya da farklı isimler ile anılsalar da, hepsinin ortak noktası, şarj edilmeleridir.
Ülkemizde de hızla yaygınlaşan elektrikli arabaların yakıt ihtiyaçlarını karşılamak adına, elektrikli araba şarj istasyonları kurulmakta ve her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Bu noktada yasal zemin hazırlanmış ve elektrikli araba şarj istasyonlarının kurulumuyla ilgili, kanuni metinler yayınlanmıştır. Yönergelerdeki şartları taşıyan kuruluşlar, tesislerine şarj istasyonları kurarak müşterilerine hizmet vermektedir. Elektrikli araçların ev ya da ofis gibi alanlarda şarj olmaları da mümkündür. Hatta güneş enerjisi, hareket enerjisi gibi düşük amper ve voltajlı dolumlar da, oldukça etkili sonuçlar ortaya koymaktadır ve özellikle seyir halinde menzil uzatmak için, oldukça etkili çözümler sunmaktadır. Ancak daha uzun seyir ve performans için aracın tam şarj olması önemli. Ülkemizde doğru güç ile en kısa sürede aracı şarj edebilen birçok yetkili istasyon bulunuyor. Bu istasyonlar da her geçen yıl daha da yaygınlaşarak, elektrikli araç sahiplerinin yüzünü güldürmektedir.
Elektrikli Araç Şarj İstasyonları
OTO ŞARJ İSTASYONLARI gibi çok sayıda elektrikli araba şarj istasyonu bulunan firma, hem etkili hizmet vermekte hem de geleceğe yönelik yatırımlar ile istasyon sayılarını arttırmaktadırlar. Yabancı yatırımların da, ülkemizde elektrikli araçlar için çeşitli noktalarda yaygınlaşan şarj istasyonları bulunmaktadır. Büyük şehirlerde yaygın uygulamalar ile vatandaşlara hizmet veren belediye özel iştirakleri (İSPARK) de bazı bölgelerde elektrikli araç şarj istasyonları kurarak, hem gelir sağlamakta hem de hizmet yaygınlığına katkıda bulunmaktadır.
Comments